پدیدۀ انجماد و جایگاه فاعل در زبان فارسی
Authors
Abstract:
چکیده پژوهش حاضر پس از معرّفی پدیدۀ انجماد و بیان دیدگاه بوئکس (2003؛ 2008)، به بررسی داده های زبان فارسی بر مبنای رویکرد وی و در چارچوب نظریۀ کمینهگرا میپردازد و نشان میدهد که این دادهها رفتاری موافق با تحلیل بوئکس از خود بروز میدهند. در زبان فارسی خروج از درون گروههای حرف تعریف فاعلی که جهت بازبینی مشخّصۀ اصل فرافکنی گسترده جابهجا شده و یک حوزۀ بازبینی تشکیل دادهاند، امکانپذیر نیست. علاوه بر این، مروری بر پژوهشهای پیشین در زمینۀ خروج از درون گروه حرف تعریف در زبان فارسی انجام میگیرد و نشان داده میشود که برخی دادههای زبان فارسی برای تحلیل بیان شده در این پژوهشها مشکلآفرین خواهند بود. در ادامه به طرح دو رویکرد موجود در زبان فارسی دربارۀ جایگاه بینشان فاعل پرداخته، نشان داده میشود که جایگاه فاعل در زبان فارسی موافق با رویکرد انوشه (1389) در سطح بیان، جایگاه مشخّصگر گروه زمان است و نه مشخّصگر گروه فعلی کوچک.
similar resources
مطابقة فعل و فاعل در دو زبان فارسی و انگلیسی
یکی از مواردی که به هنگام نوشتن، احتمال وقوع اشتباه یا خطا در آن بسیار است - به ویژه در زبان فارسی - مطابقة فعل و فاعل است. در این مقاله سعی شده است این مقوله با نگاهی تطبیقی در دو زبان فارسی وانگلیسی، و بیشتر از زاویه ویرایش، بررسی شود.
full textمطابقة فعل و فاعل در دو زبان فارسی و انگلیسی
یکی از مواردی که به هنگام نوشتن، احتمال وقوع اشتباه یا خطا در آن بسیار است - به ویژه در زبان فارسی - مطابقة فعل و فاعل است. در این مقاله سعی شده است این مقوله با نگاهی تطبیقی در دو زبان فارسی وانگلیسی، و بیشتر از زاویه ویرایش، بررسی شود.
full textشواهد روانشناختی برای تعیین جایگاه فاعل در زبان فارسی برپایۀ نحو کمینهگرا
در پاسخ به این پرسش که آیا در ساخت جملات زبان فارسی، فاعل در جایگاه نقش معنایی خود در گروه فعلی باقی میماند یا به مشخصگرِ گروه زمان حرکت میکند، بحثهای نظری و شواهد زبانیِ موجود اطلاعات کافی برای تعیین جایگاه اصلی فاعل ارائه نمیکنند. در همین راستا، بهرغم اینکه زبان فارسی دارای توالی واژگانی منعطف در جملات است، یافتههای پژوهش حاضر نشان میدهد جابهجایی عناصر جمله در این زبان از سوی فارسیزبا...
full textمطابقه فعل و فاعل در دو زبان فارسی و انگلیسی
یکی از مواردی که به هنگام نوشتن، احتمال وقوع اشتباه یا خطا در آن بسیار است - به ویژه در زبان فارسی - مطابقه فعل و فاعل است. در این مقاله سعی شده است این مقوله با نگاهی تطبیقی در دو زبان فارسی وانگلیسی، و بیشتر از زاویه ویرایش، بررسی شود.
full textسطوح پیچیدگی بندهای موصولی فاعل- فاعل و فاعل- مفعول در کودکان فارسی زبان ۳ تا ۶ ساله
در دهه های اخیر، پردازش بندهای موصولی و بررسی پیچیدگی های آن ها در زبان های مختلف نقش عمده ای در تحقیقات زبان شناسی و روان شناسی ایفا کرده است. این تحقیق برای مقایسه پیچیدگی دو نوع بند موصولی فاعل- فاعل و فاعل- مفعول در زبان فارسی انجام شده است. این پیچیدگی را بر اساس معیار روان شناختی میزان درک یا عدم درک این نوع جملات در کودکان 3 تا 6 ساله سنجیده ایم؛ چنانکه 96 کودک را در سه گروه سنی 3- 4، 4-...
full textMy Resources
Journal title
volume 6 issue 10
pages 34- 17
publication date 2014-08-23
By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023